måndag 15 juli 2013

Semesterstart

Semestern har startar och vi har hunnit vara några dagar ute och tar det i lugnt tempo. Rödhamn första kvällen sen en kort tur till den fina naturhamnen Stegskär. I går hade vi fin segling till Möholm där vi ligger kvar idag så fortsätter vi imorgon. Gissar att det blir bastu ikväll igen. Lite blåsigt här i hamnen.

Mekaniska verkstaden har fått pyssla med ett och annat. Sen Gotland Runt så har rullgenuan varit svår att rulla in/ut. Toppsvirveln har nu fått lite smörjning med Harkens One Drop för att förhindra att fallet dras runt profilen. Magiskt medel som verkar gjort susen. Support från Reckmann i Tyskland mycket bra och de har skickat sprängskisser på allt så gissar att det i vinter får bli service på hela rulleriet med byte av slitdelar.

Båttoaletten har också blivit demonterad idag, pumphuset vägrade pumpa ut och det visade sig att en backventil blivit "avig". Hittade också lite hårtussar och annat som inte har där att göra så nu får vi hoppas att det fungerar och håller tätt.

Däckstvätt pågår sakta men säkert för att försöka få det ordentligt rent utan att tvätta bort för mycket dyrbar teak...

Kanske blir tur till Degerby imorgon eventuellt lite längre med stopp för bunkring så att skutan åter får sin slagsida åt babord med välfyllt kök..

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar