fredag 19 juli 2013

Förtöjda för nordlig kuling

Det blir nog inte rekord i antal sjömil den första halvan av semestern vad det verkar. Idag fredag ligger vi på Bärö, Glada Laxen, och vinden tjuter i riggen. Prognosen för närmaste dagarna ser tyvärr inte mycket bättre ut och det är kulingvarning i stort sett varje dag fram till tisdag.

Nåja hur har vi tagit oss hit till Bärö.

Vi lämnade Möholm och istället för att ta in i Degerby i den friska NV vinden fortsatte vi direkt till Sottunga. Snabb seglats med ett rev i storen och vind 12-13m/s i byarna.

Cyklade till lanthandeln på Sottunga och fick iallafall lite mat köpt men det måste vara knapert att vara lanthandlare på sannolikt världens minsta kommun med under 200 invånare. Ophelia blir glad över cykeltur och springer med 5-6km upp till butiken.

Maud har ont i ena knät och istället för att åka vidare till Söderskär och hälsa på Jourdans så valde vi att ligga still en dag för att se om det blir värre med. Isåfall är färjan nära på Sottunga för att åka in till sjukhus. Nu blev det inte sämre som tur är men det är fortfarande lite Halta Lotta över det hela..

Två nätter i Sottunga och vi åt god mat på Salteriet. Sen iväg till Bärö för att hinna i gott skydd för utlovad hård NW-N närmaste dagarna. Vi får skön segling ut från Sottunga men halvvägs till Bärö dör vinden och vi får köra motor. Vi förtöjer vid den stadiga kajen med fören utåt och efter ca en timme tilltar vinden snabbt från N.

Nu får vi se vad vi hittar på de närmaste dagarna. Idag har vi haft konstant 14-15m/s på vindmätaren men solen skiner så vi har det inte så illa. Bra ställe att bli inblåst i då det finns bastu, el, restaurang och det mesta man kan behöva.

Vi har en båtgranne som är aningen speciell. Katamaran motorbåt med världens utsikt och hur häftig som helst. Ser ut som den är tagen direkt ur någon Austin Powers film.

Lite bilder nedan från veckan som varit.

Välfylld gästhamn på Rödhamn

Felicia och Kristoffer på Rödhamn

Sommar Maud

Kapten på cykel strax efter avspark med Ophelia efter

Växthus på två skrov?

Stadigt förtöjda med hård NW vind

Såhär har det sett ut hela dagen idag fredag.

Felicia ror med Helge

Kottarna

Röd granit på Stegskär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar