tisdag 2 juli 2013

Hoburgen rundad

Vi kom ut ur skärgården på natten och passerade Sandhamn vid 01:30 tiden och hade god vind ut till Almagrundet som vi rundade vid 03:00

Sen började en lång och vindfattig kryss med varierande vindriktning ner mot Visby. Endast några få sekundmeter och vi saknar en ordentlig lättvindsgenua. När vi passerat Gotska Sandön började det fylla på med mer stabil vind som höll i sig genom hela natten även om den vred och resulterade i rätt besvärlig sjögång på ena bogen. Vi får dock ett bra vrid in mot Visby och tidigt på morgonen rundar vi märket utanför hamnen.

Kryssen mot Hoburgen övergår snabbt i lång sträckbog och vi gör god fart ofta mellan 7-8 knop i den sjö som byggts upp under natten.

Hoburgen rundar vi nästan 50 timmar efter start och har då loggat 220nm från start. Solen kommer fram och vi hissar spinnaker och går nu i stadig fart längs med östra sidan av Gotland.

Allt väl ombord och vi har ätit frystorkad Chili con Carne till lunch, helt ok, och en kopp kaffe. Åtminstone kapten skulle behöva en dusch men det får vänta.



- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar