fredag 26 juli 2013

Kökar mot Bänö

Kvällsseglar nu mot Bänö ön öster om Föglö i vackert sommarväder. Vind omkring väst 3-4 m/s och solen skiner.

Henrik med personal på Glada Laxen har tagit väl hand om oss och det kändes nästan lite vemodigt att lämna dem men hoppas nu att de får mer lugna vindar så att hamnen fylls med fler hungriga och törstiga gäster.

Vi försöker komma ut till Bärö en tur till i höst.

Vi kastade loss från Bärö onsdag morgon och fick en fin läns ner till Kökar Sandvik. Lite kallt i nordanvinden men betydligt mindre vind än tidigare dagar. Sandvik var om än lite trångt kring bryggorna jättefint och med nya servicebyggnader och enligt Maud skärgårdens mysigaste hamnbutik.

Här fick vi bunkra vatten och kylen är efter en tur till Kumlingebutiken i måndags rätt välfylld.

Källskär var en av de ställen vi vill besöka i sommar och vi puttrade maskin ner dit torsdag morgon och fick plats mot berget för gästbåtar. Nästan helt vindstilla dag och sol och vi promenerade runt ön och inspekterade friherrens projekt. Häxans hus bland annat.

Dimman kom in under natten mot fredag och har legat kvar hela dagen fram till ca 16 på eftermiddagen så vi har legat kvar och väntat på sikt. Albanus gjorde ett kort besök med gäster och vi passade på att gå ombord och se på skutan. Många år sedan jag seglade på henne men allt ser bekant ut. Albanus deltog i Tall Ships Race i år och de hade ett riktigt busväder och fick avbryta vid Gotland efter att en norsk skuta sjunkit i det hårda vädret.

Nu dags att se att James (autopiloten) inte somnat på sitt pass och vi borde vara framme vid Bänö om en timme.




- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar