måndag 23 juli 2012

Wasahamnen

Vi stannade en dag i Napoleonviken och solade och badade men flyttade plats för att slippa myggen och få sol på eftermiddagen. Första dagen denna sommar som det var så varmt i vattnet att det gick att simma ordentligt och mätaren visade på 19-20 grader. Solen sken hela dagen och vi var på bergsklättring upp på de höga berg som omger viken. En underbar utsikt!

Natten bjöd på rekord i kyla inne i båten, vi hade 15,3 grader på morgonen när vi steg upp för att köra in till Wasahamnen via Saltsjöbaden och Skuru-sundet. Helt lugnt och vi åt frukost på vägen in mot stan, tog totalt 3 timmar att köra in till Djurgården och vi hittade direkt en perfekt plats i den annars trånga hamnen där bommarna verkar mer anpassade för smala gamla skärgårdskryssare än breda plastbaljor.

Första åländska båt siktad denna semester och det var Alexanderssons som kommit in dagen innan.

På kvällen Gröna Lund med 5-kamp och berg och dalbanor. Maud vann stort kramdjur från istiden som får flytta ombord i brist på skeppshund.

Idag måndag blir det besättningsbyte då Maud åker hem till Åland och Felicia och farfar Kurt kommer över med färjan och så ska vi gå på Skansen och Gröna Lund. Sen seglar vi vidare onsdag/torsdag så får vi se vart vi hamnar då.

Första delen av semestern har vi seglat 350 NM och det verkar som vi haft bättre väder än de flesta andra som vi träffat!

Utsikt över Napoleonviken

Wasahamnen

 Maud saknar hunden Ophelia..


2 kommentarer:

  1. Kul att även Ingeborg hamnat i vår Nappevik.../Galatea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var en fin hamn så förstår att det är en av era favoriter!

      Radera