torsdag 26 juli 2012

Brand i Wasahamnen

Måndag eftermiddag hände det som inte ska hända i en full gästhamn. Vi var nere i båten och jag tittade ut och såg svart rök välla ut över hamnen och ser en mindre motorbåt i brand på den yttersta bryggan.

Jag ringer 112 och larmar men de hade precis fått in larm och brandkår var på väg. Vinden låg inte bra då vi hade den brinnande båten snett i lovart. Några grannbåtar hade snabbt varit på plats med släckare och det hjälpte nog att hålla branden inne i båtens ruff.

Sjöräddningen var på plats med båt efter ca 5 minuter och påbörjade släckning och ambulans och brandkår kom landvägen kort efter.

Grannbåtarna klarade sig bra och en av båtarna hade flyttats snabbt och på så sätt kanske vi undvek vidare spridning av branden.

Branden hade börjat i båtens kök då de lagade mat och mannen var rätt brännskadad och fick föras bort med ambulans medan resten av familjen verkar klarat sig utan fysiska skador.

I det stora hela slutade detta mycket bra då branden inte hann sprida sig och utvecklas till full brand. Då hade det spridit sig snabbt i den fulla hamnen. Det var också tur att det var på dagen när alla var vakna och uppe på däck.

En del funderingar kvarstår om vad som varit bäst att göra i det läge som uppstod. Kanske göra klart omgående att gå ut ur hamnen medan det var möjligt?

Mer att läsa på:

Expressens hemsida







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar