måndag 20 juli 2015

Stadsbesök och Swan span

Sandhamn

Stannade två nätter i Sandhamn och när prognosen för fredagen visade NW frisk vind så passade vi på att åka söderut mot Nynäshamn. Fin segling som startade med 12-14 m/s och rev både i stor och genua men sen aningen avtagande och vi körde fulla dukar i stort sett hela vägen i fin halvvind. Lite på 6 timmar senare förtöjer vi i Nynäs och besöker Rökeriet för god middag.

Hamnen i Nynäshamn börjar bli en favorit och sen vi var där sist har det tillkommit fler uteserveringar och Nynäshamns stad har lyckats bra med att få hamnen som sommarcentrum. Fräscha och bra serviceutrymmen och gott om plats i hamnen. Gillar.

En shoppingdag på stan och sen dyker s/y Kokkola med Örjan och Johanna upp och vi får njuta av kvällssolen i sittbrunnen. De är på väg söderut och vi hade planer på att åka till Nåttarö och simma och bada men så blev det inte då söndagens väder inte var speciellt badvänligt. Istället styr vi norrut mot Saltsjöbaden där vi lånar Kokkolas plats i superfin hamn mittemot Sune Carlssons båtvarv. Får fin segling hela vägen och när vi kommer fram möter en båtgranne upp och tar emot. Fint ordnat av Örjan. Dessutom står det en hel restaurang tom och väntar på oss..

I Saltis fick vi en riktigt fin kväll med sol och vi tar en tur med Helge och åker över till varvet på Swan inspektion. Felicia är mest imponerad av fendrarna till Swan 70. Själv är jag mest förtjust i Swan 57RS, udda modell men jag gillar den och den tyska båten som låg i hamn såg ut att vara i absolut toppskick. Swan 44 är storasyster till Swan 36 och har samma trevliga sittbrunn som Ingeborg och är nästan likadan inuti bara att allt är större. Fin båt och populär som begagnad. Swan 70 är hur stor och snygg som helst och bara att gratulera till de som har möjlighet att hålla igång ett sådant fartyg.


Swan 70

Swan 44 MKII

Swan 57RS

Idag på förmiddagen har vi kört maskin upp från Saltis till Navigationssällskapets hamn på Djurgården. Första gången vi besöker hamnen och den verkar helt ok som alternativ till Wasahamnen.

Däremot så fick vi tyvärr en ordentlig repa på styrbords sida när vi gick in mellan bojarna i hamnen. Grannens bojhake visade sig vara vass som bara den och eftersom de har envisats med att lägga ut bojar till varje båt i hamnen så ligger de med ca 2-3 m mellanrum. Det finns inget alternativ än att man måste gå mot dem för att komma in mot bryggan. När vi går förbi bojen hör jag hur det skrapar till på sidan och efter många svordomar kan jag konstatera att vi har en repa på ca en meter som inte ser så bra ut. Får ta en noggrannare inspektion från jolle senare men jag tror inte man trollar bort den med polermaskin..tyvärr...

Nu blir det iallafall besök på akvariet och imorgon Gröna lund.

Bojfan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar