torsdag 16 juli 2015

Semesterstart

Paradiset

Då är vi äntligen iväg och har fått några dagar ute på sjön. Sista arbetsdag fredag och lördagen var det bunkring och ett bärande av mat och kläder till båten. Vi kom iväg lördag kväll mot Rödhamn där vi bestämt träff med bekanta på söndagen. En lagom mjukstart på sjölivet och som vanligt är vi trötta vid 9 på kvällen och sover halva dygnet. Måndag får vi riktigt fint väder och seglar över till Flaten, NSS klubbholme, i strålande solsken och 6-7 m/s NW och vi gör god fart över havet.

Det har dessvärre varit sämre med segelvinden efter det och vi har fått gå för motor två dagar. Först ner till Finnhamn/Paradiset. Många båtar som vanligt men vi får plats in mot land och det blir lite varmare så det börjar kännas som sommar.

Ophelia har haft en bra kvällspromenad

Vi börjar känna oss rätt små i hamnarna nu men det finns mindre båtar. Det finns klara fördelar med att vara liten båt. Ett par yngre tjejer kommer in i en Albin Viggen och de ryms utan problem in i en liten lucka även om de fick lite halvdåligt med sol i sittbrunnen.

Lätt med plats när man är liten

Efter Paradiset så kör vi ner till Sandhamn och kommer fram innan lunch och får plats rätt omgående. En halvtimme senare så är det 10-15 båtar på kö in till hamnen. Vi kommer att ligga kvar till fredag och det ser ut som de lovar NW så vi passar på att åka söderut.

Felicia ute och provåker grannbåtens fina Rib.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar