tisdag 27 oktober 2020

Tankrengöring och underhåll

 Det finns alltid något som behöver underhåll och problematiken med bakterier i tanken fortsätter. Värmaren har inte gått bra och återigen misstänkt problem med tillförsel av bränsle. Öppnar tanken igen i år och mycket riktigt är det beväxning igen. 

Tömmer tanken helt med en pump för laddningsbar borrmaskin i dunkar och rengör sen allt som går att komma åt ordentligt. Dessvärre finns ett skvalpskott i tanken så jag kommer inte åt där men får hoppas att gift som nu är i tanken hjälper.

 


Jag kommer att öppna igen i vinter för att inspektera hur det ser ut. För er som läser detta och aldrig tittat ner i tanken, gör det. Som tur är har inte motorn påverkats av detta men sörjan som ligger i botten vill man inte ha in i filter till motorn när det går sjö och det rör runt i tanken. Nya filter skall monteras till värmaren i vinter.

Trailern kommer också få lite underhåll framöver. För några år sen monterades innerslangar i flygplansdäcken för att säkerställa tillräckligt lufttryck och att det är tätt. I år en renovering av tassarna som ligger mot skrovet. Tagit bort de gamla kuddarna och rostbehandlat och målat metallen och ovanpå det limmat på nya gummimattor som ligger mot skrovet.


 

Nästa år skall kölfickan få lite uppgraderingar med gummilister och nya träklossar under kölen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar