tisdag 27 oktober 2020

Ålands norra skärgård

Lemströms kanal
 

En helg i början av augusti visade väderprognoserna på ypperliga förhållanden för en tur norrut mot Söderskär som ligger norr om Enklinge. Ledig eftermiddag på fredag och siktet mot Bärö Glada Laxen. Vinden var svag S-SW så det tog sin tid men vädret var otroligt varmt och skönt. Fick köra motor sista biten över Delet då vinden dog ut helt och hann fram till hamnen och restaurangen innan köket hade stängt helt. 

Sommarkväll Bärö

Myggen invaderade hamnen på kvällen efter solnedgång men efter en god natts sömn fortsatte turen rakt norrut mot Söderskär i måttlig sydlig vind. Framme till lunch och förtöjer vid boj i den skyddade lagunen och tar ett dopp med simtur runt båten.

Söderskär
 

Söderskärsborna anländer med motorbåt mitt på dagen och vädret är strålande vackert. Varmt och lagom med vind så grillmiddag blir mycket lyckat och kvällen så vacker som den bara kan bli i augusti.

 

Söndag morgon är det tidig väckning och avfärd innan vinden börjar öka och vrida mot N-NW. Det blir en snabb segling med tidvis frisk vind på 12-13 m/s över Delet och rev i både stor och genua. Årets finaste seglingsdag och milen avverkas snabbt. 





 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar