tisdag 27 oktober 2020

Sommarsegling

Solnedgång på Rödhamn

Rödhamn har jag besökt flera gånger i sommar både med Ingeborg och motorbåt. Servicen har fått ett stort lyft med större restaurang och kök med flera olika maträtter och bättre serviceutrymmen för långväga gäster. Corona har naturligtvis inte varit optimalt då i stort sett alla svenska båtgäster uteblivit och vi får hoppas på att nästa sommar ger bättre förutsättningar.

I år har jag mestadels seglat ensam och det är alltid uppskattat med en hjälpande hand som tar emot när man kommer in ensam till bryggan och med skyddat läge är Rödhamn en bra hamn i de flesta väder.

Hösthelger med fint väder är hamnen välbesökt och i september i år kom många ålänningar ut. Glädjande är att fler verkar hitta segling som intresse och även skaffar lite större båtar.

Tidig morgon västerut genom Ledsund

Skinnarskär, Bråttö


Naturhamnar och att lägga till mot berg är svårt ensam och då är svajankring ett bättre alternativ. En lång helg spenderades vid Skinnarskär för ankar i juli och med gummijolle med så tar man sig iland utan problem. Däremot noterades mycket kallt badvatten i början av juli, endast 14 grader. 10 dagar innan på Rödhamn var det 22 grader så där ser man vad en veckas nordlig hård vind kan ställa till med.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar