måndag 10 juni 2013

Rödhamn och inte längre..

Så har då säsongen kommit igång. Två helger ute på Rödhamn och längre än så verkar vi inte komma.

Allt väl ombord och besättning och båt verkar må bra. Jollen Helge och snurran Johnsson provkörda och redo för sommarens äventyr. Värmarservice inbokad då den inte startar utan laddning från maskin eller landström. Glödstift kanske..


Felicia har fått en piratflagga som hissas när hon är ombord. Förhoppningsvis motiverar det till att lära sig lite knopar så hon kan sköta den rutinen själv.


Vi är lite ovana med att det är så pass många båtar ute när vi börjar säsongen men har insett att det beror på att vi är en månad senare än vanligt. Både gästbåtar och föreningsmedlemmar är ute och rör på sig och fler och fler segelbåtar hittar ut på helgerna. Börjar det bli färre motorbåtar?


s/y Colomba från Mariehamn lämnade Rödhamn som sista hamn på Åland inför långtur söderut och en vinter i värmen. Gotland nästa stop och vi önskade dem lycka till på färden. Regn och kallt när de kastade loss men det kanske motiverar att sätta kurs rakt söderut.


På Åland vet vi att det finns en äldre Swan 37 S&S sen ett par år men vi har inte träffat dem än. Denna helg kom de så till Rödhamn och det är 37-004 byggd 1970 som är köpt från UK 2011.

s/y Morning Mist

Det blev trångt med Swanar i hamnen då en 36 S&S, Johanna III, med svensk flagg förtöjer vid en boj och äter lunch. Johanna är byggd 1969, skrovnummer 49, och plötsligt var Ingeborg supermodern.

Gyrot till autopiloten fungerar och kursstabiliteten är betydligt bättre. Däremot kommer jag inte in i kalibreringsmenyerna på kursdatorn för att göra en ny autokalibrering. Får forska vidare på det senare men det verkar fungera bra ändå.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar