fredag 28 juni 2013

Allt grönt, redo för start

Ingeborg flyttade vi från Gåshaga till Skeppsholmen igårkväll torsdag och idag fredag har formaliteterna avklarats.

Säkerhetsbesikting gick bra med några få kommentarer om kättinglängder och spänning på säkerhetslinor men första godkända besiktningen utan prickar från besiktningsmannen idag så det är väl alltid något att vara glad över. Ytterst trevlig besiktningsman som det visade sig hade arbetskamrater som jagade på Jurmo.. och som kände till de stora älgarna och så konstaterade vi igen att världen var liten.

AIS, mätbrev och registrering i övrigt färdigt och vi har nu fått vår startdekal med nr 32. Vi har starttid söndag 12:00 och information om Ingeborg på KSSS hemsida hittas här:

Ingeborg rapport id 32


Reklam och startnummer
Promenad i hamnen som nu börjar vara fylld är alltid trevligt och det är på många båtar febril aktivitet med förberedelser. En och annan uppe i masten och det meckas med allt från VHF till elektronik och segel. Benns har butik i event området och de har sålt många meter kätting idag..

De största båtarna är 100fot, svenska Hyundai och Esimit Europa 2. Esimit är snabbaste enskrovsbåt i Europeiska vatten. Lång, smal och med en otroligt hög rigg.

Swan båtar representeras av 82 FD Ipixuna, 391Vinga, 371 Rosinante och 36 Ingeborg. Ipixuna är en  bjässe som är modern och riktigt snygg.

Rosinante har seglat långsegling under flera år och ligger bredvid oss i hamnen.

Swan 82 Ipixuna

Hugo Boss och skeppare Alex Thomson, IMOCA 60

Classic bryggan

Swan 36 Ingeborg bredvid 371 Rosinante

Skönhet i trä
Race Village har butiker och restauranger samt scen där band spelar. Soligt och fint väder hjälper till att få upp bra stämning och i det hela verkar upplägget inne på Skeppsholmen mycket lyckat.


Någonstans i högen av AIS targets nedan ligger Ingeborg. Gissningsvis ca 250 AIS transponders inom några hundra meter så Marinetraffic får lite att fundera på.

AIS på Skeppsholmen
Nu är det mesta under kontroll och imorgon blir det bunkring så att kylen är laddad med mat. Förutom att jag är ordentligt förkyld så ser prognoserna bra ut även för vädret kommande dagar. Hoppas nu bara att jag piggnar i lite men det är ännu två nätter till att sova ordentligt så nog skall det väl ordna sig.

Over and out för idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar