tisdag 5 juni 2012

Ny livflotte

Ingeborgs livflotte är antagligen original och börjar bli till åren. Istället för att skicka den på kontroll och inspektion så har vi istället beställt en ny flotte som är mer uppdaterad och som följer nuvarande standarder för livflottar (ISO 9650-1A). Utmaningen har varit att hitta en flotte som ryms under rorsmansbänken i väska. Nya flottar är mycket större och mer skrymmande än de gamla och formatet på väskor har inte alls passat bland de mer kända märkena på marknaden (Viking, Zodiac med flera). Det blev istället ett lite okänt märke, Sea-Safe, och en 4 personers flotte istället för 6 personer som den gamla Autoflug flotten var anpassad för. Beställd från UK då priset var ungefär 35-40% billigare än i Sverige/Finland, transport inräknat. Denna prisskillnad gäller för övrigt för i princip alla båtprylar stora som små.

Att montera en container på rufftaket eller pushpit har inte känts som ett bra alternativ varken praktiskt och estetiskt så det fick bli denna kompromiss istället. Hade gärna haft en 6 personers flotte men det får helt enkelt inte plats och vi är sällan fler än 4 personer ombord.

Gammal Autoflug livflotte.

Ny Sea-Safe 4 personer ISO 9650-1A.

Den nya flotten kom igår med posten och passade perfekt! Hoppas den får ligga där och att vi aldrig behöver använda den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar