söndag 14 augusti 2016

ClubSwan Sweden eskader till Åbo

Årets stora evenemang i Swan världen är Nautors 50 års jubileum som firas i Åbo och Sardinien. Vi bestämde inom ClubSwan Sweden att ordna en liten eskader till Åbo med start i Arholma och stopp på Rödhamn, Sottunga, Nagu och Åbo.

Våra svenska gäster seglade över Ålands hav på söndagen och vi tog emot dem på Rödhamn i perfekt sommarväder. Lyckades få in alla vid bryggorna och vi åt sedan middag tillsammans i cafeet följt av bastubad.

Måndag avfärd på morgonen mot Sottunga och sommarvädret fortsätter med sol och vind omkring syd. En kort dagsetapp och vi kommer fram till Sottunga som första båt och tar emot de andra.


s/y Mirage och s/y Queenie III

s/y Mirage Swan 46

Tisdag morgon tidig avfärd då vi har en längre dag framför oss till Nagu gästhamn. Inte mycket vind när vi åker ut men sommarvädret fortsätter och vi kör maskin en kort bit innan vi kan sätta segel och sakta glida iväg över Skiftet. Spinnakern kommer upp efter ett tag och vi får fin segling och undviker motorkörande några timmar. Får plocka ner spinnakern norr om Korpo då vinden först tilltar och sen dör totalt och vi kör motor en bit. Vi kommer fram till Nagu och bokade platser på stora bryggan nedanför restaurangen på eftermiddagen och det är skönt att återigen vara i "Mumintrollens Sandhamn".


s/y Queenie III Swan 56

s/y Kokkola Swan 39

s/y Peer Gynt Too Swan 53
s/y Ingeborg Swan 36

Nagu gästhamn

Nagu Gästhamn

Vi äter gemensam middag och senare på kvällen förbereds storflaggning inför ankomsten till Åbo. I Nagu träffar vi också flera andra Swanbåtar som är på väg upp till Åbo.

Flaggor i alla färger och former skall knytas samman

Onsdag sista etappen upp till Åbo och vi får fin vind över Erstan tillsammans med flera av de andra Swanbåtarna som låg i Nagu.


Swanar på Erstan

Vi tar ner segel innan infarten till Åbo och kör sedan in till Åbo med storflaggning. Mer om Åbo evenemanget i ett senare inlägg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar