söndag 10 augusti 2014

Åter till Glada Laxen

Vi fick några dagar segling till innan vi åter måste hem och förbereda för årets Swan träff på Åland och nu har det som tur var börjat blåsa lite och vi får segla istället för att köra motor. Rödhamn första stopp i vanlig ordning och vi kunde åka ut snabbt på bara utrullad genua i frisk vind och soligt väder. Vattnet varmt och algerna har försvunnit antagligen tack vare vinden som rört om vattnet en hel del.

Smart skydd för tår och linor på knapar midskepps
Norrut mot Bärö
I fin sydlig vind fortsätter vi norrut mot Bärö Glada Laxen och får fin spinnakergång norrut efter Föglö och dagen bjuder på semesterns bästa segling. Gott om plats i hamnen och det märks att semestrar börjar ta slut och många har styrt hemåt från de åländska hamnarna. Vi ligger kvar två nätter på Bärö och äter gott i restaurangen.


Seglarnästet, MSF lilla klubbholme nära Lemströms kanal, blir nästa stopp och vi får en fin segling dit med huvudsakligen halvvind i 8-12 m/s. Delet avverkas snabbt och vi hinner precis till broöppningen i Lemströms kanal 15:00 och vi förtöjer kort efter det. Vi eldar bastu och utgångsläget i bastun är ovanligt bra med 40 grader värme utan att någon eldat i spisen så det är inte många vedpinnar som behövs för att få varmt. Badvattnet är rekordvarmt och termometern visar 27 grader.


Åskan mullrar i söder när vi vaknar morgonen efter men det blir inte mer än några få regndroppar och vi kör in den sista biten till MSF och påbörjar förberedelserna för Swan Archipelago Regatta 2014.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar