tisdag 13 augusti 2013

Ola Hallmans Minnespris


Ola Hallmans Minnespris

Vid Club Swan Sweden Archipelago Regatta 2013 senaste helg tilldelades vår s/y Ingeborg ett mycket speciellt pris. Byggd 1993 och nu 20 år gammal har hon utsetts till den mest välskötta Swanbåten av fler än 20 andra mycket vackra Swanar som deltog.

Priset är donerat till Club Swan Sweden av Ola Hallmans Minnesfond och Yxpila Boat Yard och i år var juryn Sven Kronqvist, Yard Manager, med personal som grundligt genomförde inspektioner av båtar.

Mycket hedrande att få en sådan utmärkelse och det motiverar för fortsatt underhåll och arbete vintertid men är också ett gott betyg på hur båten har skötts av tidigare ägare. Utan deras omsorg hade detta inte varit möjligt.

Yxpila Boat Yard är det bästa servicevarv som finns för reparationer och renoveringar av Swanbåtar och upp till Österbotten kommer det båtar från hela världen. Till Yxpilas hemsida: http://yby.fi/

Lite mer att läsa om det arbete Yxpila genomför finns på Galateas blogg från ett besök för några år sedan. http://swan48galatea.blogspot.com/2010/04/besok-i-kokkola-osterbottens-parla.html

Ola Hallman som gick bort för några år sedan hade jag kontakt med när vi letade efter en bra begagnad Swanbåt. Ola var mycket kunnig och kände till de flesta båtar som sålts och var till salu.

Priset är ett konstverk i teak och rostfritt stål i sann Nautor anda. Det kommer i en specialbyggd transportlåda som skruvas fast och det får nu hänga på bästa plats hemma i vardagsrummet. Vid nästa event delas det ut igen.

Transportlåda



Vackert arbete i rostfritt och teak

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar