söndag 28 oktober 2012

Båtlyft och snöskottning

Säsongen är slut och förra lördagen seglade vi till Långnäs i småregn. Söndagen plockade vi av segel och tömde diverse tillbehör som skall hem över vintern.

Allt frid och fröjd och förberett för upptagning denna lördag 27/10. Snön kom däremot ovanligt tidigt i år och har dessutom legat kvar några dagar. Lördag morgon var det minusgrader och en hel del snö på däck när vi kom ner tidigt på morgonen. Det blev snöskottning innan vi kom igång med de sista förberedelserna för lyft.


Snöhög

Jul?

Pentan orkade igång och vi flyttade över båten till andra sidan hamnen och fick motorn varm så att vi kunde köra sötvatten och glykol efter en god stunds tomgångskörning.

I år tog vi ner windex, VHF-antenn och vindinstrument innan vi mastade av. Farfar Kurt åkte lyftkran i båtmansstolen upp till masttoppen och skruvade ner det hela. Lite okonventionellt men det gick bra!


Förberedelse för luftfärd

I masttoppen

Botteninspektion

Förra vinterns bottenmålning har fungerat utmärkt och det var nästan ingen beväxning alls så i år tvättade vi inte av botten. Däremot var det grönt i vattenlinjen och aktern som vanligt där färgen inte täcker.


På väg upp i vagnen

I samma hall som båten vinterförvaras finns en tvätthall som vi i år för första gången kunde utnyttja. Varmt och bra med ljus så lite extra energi har vi lagt på att få allt rent innan båten rullas in i förvaringshallen.  Lördagseftermiddagen gick åt till tvätt och putsning.


Tvätthall

Missfärgningarna i vattenlinjen var envisa men efter några omgångar Gelcoat cleaner så lossnade det. Söndag förmiddag fick vi det sista rent och sen parkeras båten i förvaringshallen. Vagnen pallar vi upp med träklossar så att den står stadigt och nu får vi hoppas allt torkar upp i båten.


Parkerad i förvaringshallen söndag eftermiddag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar