torsdag 5 april 2012

Swan 36-146 Översikt

Den första båten att lämna det legendariska Nautor varvet i Jakobstad i slutet av sextiotalet var en 36 fots design av Sparkman&Stephens. Det var en modell som startade en fantastisk utveckling där Nautor under årtionden byggt upp ett starkt varumärke som står för kvalitet, bra seglingsegenskaper och ett vackert hantverk. Båtarna blev snabbt större och större och redan i början av sjuttiotalet byggdes den legendariska Swan 65.

1988 byggde man igen en 36 fots båt men den här gången en design av German Frers med ett mycket modernare koncept. Den nya 36 fotaren var från början ritad för huvudsakligen cruising och har en traditionell planlösning med ingångslucka från sittbrunn och inget bridgedäck som många andra Swan modeller har. En stor sprayhood täcker ingång och främre delen av sittbrunnen vilket ger bra skydd i dåligt väder. Totalt 55 båtar byggdes fram till 1996 av denna modell och Ingeborg är skrov nummer 46 som lämnade Nautorvarvet i maj 1993.

I maj 2010 köpte jag båten från Helsingfors och den har haft tre ägare i Finland innan mig och varit baserad i Helsingfors. Ny hemmahamn är Mariehamns Seglarförening, MSF, i Östra Hamnen på Åland.
Segelplan, interiör och däckslayout

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar