söndag 29 april 2012

Premiärtur och städning

Premiärtur inleddes i lördags morse då vi seglade Ingeborg från Långnäs till ÅSS, Mariehamn. Med på turen var Farfar Kurt, Felicia, Maud och Kristoffer. Dagen bjöd på sol och 8-10 m/s. Vi kryssade fram till Ledsund och sedan blev det fin halvvind in till stan. 29 nm och lite drygt 4,5 timmar senare var vi framme. Frisk luft i mängder på en dag känns lite ovant för landkrabborna men det skall väl ta sig efter några dagar till på sjön..

Strax efter Långnäs

Farfar och Maud vid rodret



En solig vårdag med 8-10 m/s i medelvind

Kryss

Felicia har tagit över rodret

Söndagen startade inte lika tidigt som vanligt för delar av besättningen men vid strax efter lunch var det iallafall fart nog på kapten så vi kom ner till hamnen för städning av båt. Ut med alla durkar och dammsugning av diverse skräp som samlats under senaste sommar. Dammtorking och allmän rengöring och några timmar senare skiner det återigen inne i båten.

I kategorin oväntat besök så stod denna svartvita katt för dagens överraskning. En mycket social liten krabat som envist skulle ner i båten. Först via huvudingången och sen genom öppen lucka till förpiken. Återigen visar det sig att den som är envis vinner och katten kom inte in utan somnar sedan på däck en stund senare.Vi får väl anta att skeppsråttorna blev stressade.


Mitt i städprojektet hoppar denna kramgoa misse ombord, som gjorde allt för att få komma in och jaga dammråttor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar