fredag 15 april 2022

Redo för sjösättning

Imorgon lördag 16/4 är det sjösättning och skeppet är väl hyfsat redo för nästa säsong. En del planerat polerande som inte blev gjort av bland annat alla plexiglas rutor och en del överbyggnad men det får bli till nästa år.

Fjärrkontrollen till autopiloten gav upp i vintras och ett batteribyte löste problemet. Finns en hel del bra guider på nätet hur man får upp kontrollen och det går även att köpa lösa celler och byta dessa själv men jag valde att köpa ett nytt batteripack från Raymarine. 



Dieselslang innan pumpen var original och började ha en hel del sprickor i sig av ålder och den är nu bytt så får hoppas det fungerar fint vid uppstart imorgon. Även kylvattenslang efter vattenpumpen är bytt då den gamla har fått en del nötning och skador. Det blev mer arbete med byte då den nya slangen var så mjuk att den riskerar böjas i en rätt skarp U krök bak på motorn. En krök i mässingsrör tillverkades för undvika det så det får följas upp under sommaren att det fungerar ok.



Alla tvättade fall är på plats och riggen tvättad.  Nästa år bör nog lagren i Reckmann rullen rengöras igen. Den gamla ställningen för gasflaskan är demonterad och vi får nu köra kompositflaskor framöver. 

Fint väder utlovas under helgen och imorgon gör vi allt klart för segling till Mariehamn på söndag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar