måndag 11 april 2016

Rekordtidig sjösättning

Vårvackert..

Då var Ingeborg sjösatt och ligger förtöjd i Mariehamn redo för att få nya segel monterade. Försenat..

Rekordtidig sjösättning i år tror jag, 9 April. Lördagsmorgonen åkte vi ut till Långnäs och började förberedelserna för att få allt klart för att rulla ut båten samt lyfta ner riggen på vagnen. Innan lunch var vi i sjön och strax efter det var riggen på plats. Någon timme justerande och skruvande innan riggen var ok för vidare färd och så åkte vi iväg mot Mariehamn 15:40


Nya skydd till spridarspetsar

Allt startar upp som förväntat men första VHF anropet var otrevlig överrasking. Ett Mayday och Sweden Rescue om Man Over Board. Det visade sig att en besättningsman saknades på lastfartyg på Ålands hav och stor räddningsoperation drogs igång. Första gången jag tror jag hört skarpt läge kring detta på radion. Sökningen avslutades senare utan resultat.

Vår trip till Mariehamn för maskin gick bra och fick tillfälle att pyssla med ett och annat under den 4 timmar långa resan. Solen kom fram vid Rödhamn och vinden avtog, en superfin eftermiddag på vattnet och vi såg mycket Guding ute vid Kvarngrund och på vägen in mot Västra Hamnen. Våren är här!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar