måndag 20 april 2015

Sjösatt

Exakt på dagen samma datum sjösatte vi förra året, 18 april. Första planen var att sjösätta söndag men vi kom igång redan lördag eftermiddag vilket var bra då väderprognosen för söndag inte var helt optimal. Mulet och hård nordlig vind var utlovat och antagligen hade vi fortfarande stått på land då det var vindbyar i kulingstyrka stor del av söndagen.

Klar att rulla ut

Traktorfärd ner till hamnen

Mast saknas

Frisk lördagkväll utanför Herrön på väg mot Mariehamn

Inga större överraskningar med sjösättningen och vi är klara med lyftarbetena vid 18 tiden. Sen är det diverse pyssel med att få masten justerad och annat som ska på plats. I år körde vi maskin till Mariehamn direkt efter sjösättning och det blev en sen tur i mörkret lördag kväll.

På söndagen sken solen och vindprognosen stämde bra med vindbyar i kulingstyrka så det var skönt att inte behöva flytta båt från Långnäs. Lite småpyssel en par timmar med att koppla in gas och annat och sen fika i sittbrunnen på eftermiddagen.

Måndag kväll i solskenet fick vi seglen monterade och nu är allt klart för seglats. Allt verkar fungera förutom den f...annade toan. Mer om det senare men hur svårt ska det vara att göra en fungerande båttoalett... Jabsco jag blir så trött.


Klart för segling

Kanske vi kommer ut till Rödhamn nästa helg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar