tisdag 21 oktober 2014

Mot vintervilan..

Säsong 2014 är slut och Ingeborg står inne i hallen i Långnäs och väntar på vinterns underhåll och sjösättning nästa vår. Lördag morgon kastade vi loss från MSF vid 8 på morgonen och fick köra motor ut till Rödhamn. Hissade sedan segel och fick fin segling till Långnäs där vi var framme vid ca 13:00. Sedan börjar projekten med att få ner segel och förbereda för lyft av mast och båt. Allt löpte på bra under dagen och vi hade båt och mast uppe vid förvaringshallen vid 16:00. Nytt rekord och det märks att för varje år så optimeras något moment och allt går lite enklare och snabbare.

Ekipage uppe vid förvaringshallen
Söndag spenderades som vanligt några timmar på att tvätta av båten ordentligt innan den rullades in i förvaringshallen. Det blir ingen bottenmålning i vinter då det var obetydligt med växtlighet på botten.
Masten som förvaras i ett separat mastskjul skall lyftas av vagnen och upp på förvaringshyllor. I år gick det lättare då det fanns bra med plats så vi behöver inte demontera vantspridare på ena sidan utan kunde lyfta hela "paketet" på plats och det förenklar även i vår.

Nu är luckor öppna inne i båten och allt får torka i hallen. Blir säkert något besök innan vintern men vi startar som vanligt vårrustningen första helgen i januari.

1 kommentar: