söndag 20 april 2014

Sjösatt och provkört

Nu har vi sjösatt och flyttat Ingeborg till Mariehamn från Långnäs. Masten förberedde vi helgen innan och i år blev den tvättad och rengjord ordentligt. Nya däcksljuset på plats och hela masten behandlad med Alu Guard. Sjösättning utan större missöden, dock att komma ihåg till nästa år:
  • Mastlyft går bra med VHF antenn på men vindinstrument säkrast att ha nedmonterat
  • Nya varianten för att få vagnen i vågrät läge fungerade bra med två skivor under däcken på ena sidan
  • Vid montering av genuan säkerställ att den blir korrekt fastsatt i Reckmannrullen
  • Kom ihåg list att peta in radarkabeln med i röret
Fredagsförmiddagen sjösatte vi båt och fick masten på plats och som vanligt går allt lungt och med ordning med Roland vid kranen. Eftermiddagen gick åt att få riggen intrimmad, bom och segel på plats samt diverse annat som skall göras. Det är ett dagsverke för två personer att få allt i ordning för seglats.

Nytt för i år för att få vagnen i vågrät läge

Bra utsikt från masttoppen

Segling till Mariehamn planerade vi till lördagen men på grund av dimma så blev det istället en heldag hemma med trädgårdspyssel. Bra så men båten måste fortfarande flyttas. Prognosen för söndag mycket bättre och det var en strålande solig och kall morgon idag med frost och ingen dimma. 3.4 grader inne i båten när vi kom till hamnen vid 10 på morgonen.

Windgurun hade som vanligt rätt och det blev ingen vind alls på hela dagen så vi fick köra motor 4 timmar på spegelblankt vatten. En fin dag på sjön iallafall och allt verkar fungera ombord.

Soligt men inte sommarvarmt

Vårmorgon

Guding

Nya vimplar för året

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar